Zwevezele kampioen in tweede landelijke na spektakelwedstrijd

BBC Zwevezele is kampioen in 2e landelijke met coach Werner Rotsaert. © VDB

BBC De Westhoek Zwevezele is kampioen in tweede landelijke. Het won met 101-54 van BC Kortrijk Sport Two.

De thuisploeg toonde meteen dat enkel het kampioenschap wel genoeg zou zijn. Met 30-10 was de match na het eerste quarter al gespeeld. Kortrijk speelde beter mee in het tweede kwart, maar de voorsprong bleef ruim en BBC De Westhoek ging de rust in met een 52-30 voorsprong.

In het derde quarter legde Zwevezele de match meteen in zijn definitieve plooi (72-40). De slotminuten waren voor de jeugd. Deblauwe en Decramer, beiden geboren in 2002, speelden enkele minuten mee. Mortier zette de century op het bord.

Achteraf bleek de overwinning zelfs niet nodig. Eerste achtervolger Racing Brugge verloor op Izegem. BBC De Westhoek Zwevezele promoveert daardoor naar eerste landelijke.