Zware thuisnederlaag voor KB Gistel Oostende

Noë Botuli werd topschutter met 18 punten. © (Foto BV)

KB Gistel Oostende One heeft in Top Division One een zware 68-92-thuisnederlaag geleden tegen Oxaco Boechout.

Tot 10-13 kon KBGO via Botuli gelijke tred houden met de bezoekers. De ploeg van coach Sam Rotsaert kreeg in de resterende minuten van het eerste kwart een oplawaai van jewelste (14-33). Zowel in offense als defense bleef het ontzettend moeilijk voor de kustploeg. De bezoekers liepen tot 18-49 uit. Lemke en twee driepunters van Delplancq milderden tot 29-54 halfweg.

KBGO vocht voor wat het waard was. Topschutter Botuli bracht KBGO tot 40-54 terug, maar weer liepen de bezoekers uit (44-65). Huurman sloot het derde kwart af met vijf punten op een rij (49-67). Bij 57-83 ging het licht helemaal uit voor de thuisploeg.

Scoorden voor KBGO: Bin Musema Fundi 1, Bosmans Verdonk 2, Huurman 7, Lemke 2, Buysschaert 12, Kotrulja 12, Delplancq 8, Botuli 18, Van der Vuurst De Vries 6.