Zus en broer Aude en Gilles Beernaert volgend jaar beiden in tweede landelijke

Aude en Gilles
Redactie KW

RHK Oostende One en de damesploeg van KB Oostende Bredene maakten in de Kortrijkse Lange Munte geen goede beurt in de halve finale van de Beker van West-Vlaanderen. Broer Gilles en zus Aude Bernaert blikken terug op een weekendje waar ze toch wel wat meer van verwacht hadden en kijken ook vooruit naar volgend seizoen waarin ze allebei in tweede landelijke zullen spelen.

RHK Oostende One verloor op vrijdagavond eerder verrassend van ZwevegemDeerlijk Two, de kampioen uit tweede provinciale. “Vooraf gezien hadden we hier zeker meer van verwacht”, opent Gilles. “We hadden die match normaal nooit mogen verliezen. Onze tegenstander begon heel gretig aan de wedstrijd en heeft ons weinig tot geen kans gegeven om onze stempel te drukken. We hadden graag de dubbel gepakt, maar daar heeft ZwevegemDeerlijk anders over beslist. Wij pakten met RHK de titel en promoveren naar tweede landelijke, mijn zus had een totaal ander seizoen met KBOB, maar daar zal ik me niet over uitspreken.”

“Ik denk alleen dat zij een verstandige beslissing heeft genomen om volgend seizoen bij Middelkerke te gaan spelen en ik steun haar daar ook volledig in. Het zal wel wat aanpassen worden voor haar, maar ik ken Mibac Middelkerke heel goed omdat ik er zelf nog speelde. Het is een club waar iedere speler aanvaard wordt als een familielid, dus ik zie het echt wel goed komen voor haar. Ook met RHK reken ik op een goed seizoen. Hopelijk schakelen we vlot een niveau hoger en kunnen we ons snel aanpassen. Alle matchen waar we een kans krijgen, moeten we proberen te winnen. Het zal een zaak worden om te winnen van de rechtstreekse concurrenten en af en toe eens te stunten tegen de topploegen. Dan moeten we zeker in de buik van de klassering eindigen.”

KB Oostende Bredene verloor in de halve finale op zaterdag van de latere bekerwinnaar K-Basketteam Kortrijk, de kampioen uit tweede landelijke. “Er zat zeker meer in”, gaat Aude verder. “De voorgift van vijf punten werkten we weg tegen de rust. In de tweede helft bleef het spannend, pas in de laatste minuten gaven we de overwinning uit handen. Ik had toch wel een beetje gehoopt dat een beker ons mindere seizoen zou goedmaken, maar het mocht niet zijn.”

“Ik had niet verwacht dat we zouden degraderen. Tegen de betere ploegen uit de reeks begonnen we elke keer verschroeiend, maar toch gingen we telkens de boot in. Tegen rechtstreekse concurrenten lieten we te veel steken vallen en dat kostte ons het behoud. Na twee degradaties op een rij was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Die vond ik bij promovendus Mibac Middelkerke, dat heel ambitieus naar tweede landelijke gaat. Ik hoop op een goed seizoen waarin ik naar mijn beste niveau kan groeien, zodat we een mooie plaats in de rangschikking weten te bemachtigen.” (BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier