Zeges voor Emma Meesseman en Ann Wauters in Euroleague

29/11/17 om 21:24 - Bijgewerkt om 21:23

Emma Meesseman en Ann Wauters hebben woensdag allebei een zege geboekt op de zesde speeldag in groep B van de Euroleague basketbal.

Zeges voor Emma Meesseman en Ann Wauters in Euroleague

© BELGA

Meesseman hielp het Russische Ekaterinburg met 10 punten (4/7 2pts, 2/3 vrijworpen) en vier rebounds aan een 64-50 overwinning tegen het Italiaanse Schio. De Belgian Cat, één van de drie overgebleven genomineerden om Sportvrouw van het Jaar te worden, speelde 28 minuten en 39 seconden. Alleen haar Amerikaanse teamgenote Brittney Griner (24 ptn, 8 rbds) stond langer op het terrein.

In een volledig Turks duel was Wauters de Top Performer van het Turkse Yakin Dogu, dat Fenerbahce met 72-61 versloeg. In 27:38 liet Wauters 12 punten, 8 rebounds optekenen. Ze scoorde aan honderd procent: 5/5 tweepunters, 2/2 vrijworpen.

Na vijf zeges en één nederlaag gaat Yakin Doga aan de leiding in de groep, Ekaterinburg is met vier overwinningen en twee nederlagen tweede. De eerste vier van de twee groepen plaatsen zich voor de kwartfinales, de vijfde en zesde gaan door in de EuroCup.

(BELGA)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!