Zaterdag clash in Top Division 2 tussen KBBC Oostkamp en Basket Sijsele

Tom Pauwaert (Oostkamp) links, Arno Vandewalle (Sijsele) rechts.
Redactie KW

In derde nationale (Top Division Two) lijkt het doek te vallen. Sijsele was bij aanvang van het seizoen helemaal geen titelpretendent maar heeft nu veruit de beste kaarten. Twee Knokkenaars kijken mekaar zaterdag in de Valkaart in de ogen. De ene is ervan overtuigd dat Sijsele de titel pakt bij zijn ex-ploeg, de andere weet nu al dat hij en zijn maats er alles aan zullen doen om dat feestje te verhinderen.

Ooit (in 2003) probeerden ze hun eerste basketbaldribbeltjes uit bij Duinbergen, daarna speelden ze nog jaren samen in diverse jeugdploegen bij Knokke-Heist en uiteindelijk vonden ze mekaar nog een derde keer terug bij Oostkamp. Daar vertrok Arno Vandewalle na vorig seizoen om in Sijsele te ontbolsteren. “Met Oostkamp kende ik ook veel mooie momenten maar dit jaar groeide mijn zelfvertrouwen aanzienlijk en vond ik alle plezier terug. Het familiale van een club als Sijsele draagt hier natuurlijk veel toe bij. Dit is een superhecht team waar het ploeggevoel primeert.”

Van revanche wil Vandewalle niet weten, tenzij dan voor de zware nederlaag in de heenmatch. “Voor de rest willen we zo snel mogelijk kampioen worden, een gevoel dat we vorige week nog eens voor mekaar hebben uitgesproken. Wij zijn er dus van overtuigd dat we in Oostkamp kampioen worden.”

“Maar wij gaan er net alles voor doen zodat Sijsele op ons veld geen kampioen wordt”, pikt Tom Pauwaert snel in. “Voor ons is de titel weg, maar we zullen optimaal voorbereid zijn en ons dubbel plooien om een Sijseels feestje te verhinderen. Tegen de toekomstige kampioen willen wij als enige twee keer gewonnen hebben.”

Wie van beide 22-jarigen zaterdag gelijk krijgt, wordt allicht een dubbeltje op zijn kant. Beide ploegen missen een sterkhouder: zowel Kristof Ongenaet (Sijsele) als Renzy Berquin (Oostkamp) zijn voor enkele weken out. In Sijsele zoeken ze vlijtig naar een grote jongen die de centerpositie kan innemen, in Oostkamp wordt de focus vanaf volgende week op de play-offs gericht.

Daarna blikken zowel Vandewalle als Pauwaert naar het buitenland. De Sijseelse guard gaat zes weken vrijwilligerswerk doen in Zuid-Afrika (“Surflessen voor arme straatkinderen die goede schoolprestaties neerzetten”), Tom Pauwaert probeert een buitenlandse stage te regelen om zijn studies ergotherapie af te sluiten: “Mogelijks mis ik daardoor 40 procent van de volgende competitie…”

(MD)

Zaterdag 24 maart om 20.45 uur: Oostkamp One – Sijsele One.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier