Werner Rotsaert stapt op bij BBC De Westhoek Zwevezele

Redactie KW

De Oostendse succescoach Werner Rotsaert heeft maandagavond zijn ontslag gegeven bij kersvers eerstelandelijker BBC De Westhoek Zwevezele One. Ook assistent Eddy Ponjaert stopt ermee.

De aanleiding voor het ontslag is het opstellen van speler Arne Mortier bij de Two.

Rotsaert had voor het seizoen de afspraak gemaakt dat het 19-jarige jeugdproduct van Zwevezele geen match bij een ander team mocht spelen voor hij met de One aantrad. Toen Rotsaert zaterdagavond in de zaal kwam, stond Mortier te spelen bij de Two. Werner Rotsaert was in alle staten en maakte zijn ongenoegen duidelijk. Hij liep naar zijn auto om naar huis te vertrekken, maar speler Kevin Petitpierre kon hem alsnog overtuigen om te blijven. Uiteindelijk liep Mortier in de match een spierscheur op en verloor Zwevezele met ruime cijfers.

Rotsaert was ook zondag nog niet te spreken over het voorval en dacht toen al na over zijn ontslag. Dat kwam er maandagavond. Nauwelijks een half uur later gaf ook assistent Eddy Ponjaert zijn ontslag.

Werner Rotsaert speelde met Zwevezele zowel in eerste provinciale als tweede landelijke kampioen en trad dit jaar voor het eerst aan in eerste landelijke, na de titel van vorig jaar.

Dat deed hij nog met dezelfde ploeg als indertijd in eerste provinciale. Na twee speeldagen heeft Zwevezele nog geen overwinning gepakt.

(BV- Foto BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier