Wat gebeurde er het afgelopen weekend in Top Division Two en het landelijke basketbal?

© VDB

Wat gebeurde er afgelopen weekend in Top Division Two en het landelijke basketbal met de West-Vlaamse ploegen? Je leest het hier.

Top Division Two

Kortrijk Sport One speelde vrijdagavond al op bezoek bij Woluwe. De Kortrijkzanen namen in het tweede kwart de leiding over (33-45) en hielden die voorsprong ook vast na het derde quarter (49-59). Woluwe scoorde vlot in het vierde kwart en haalde de zege binnen (78-71), ondanks 20 punten van Leemans, 15 van Bergen en 13 van Heinle. Ook Van Dam ging met 11 punten in de dubbele cijfers.

KBBC Oostkamp One pakte zaterdagavond de zege tegen Belgrade (82-71). Robijns werd topschutter met 17 punten. Oostkamp sloeg al hard toe in het eerste kwart (24-14), maar tegen het slotquarter was Belgrade terug (59-55). Luyten driepunterde Oostkamp opnieuw naar een kloof van tien punten.

KB Gistel Oostende Two verloor van een uitgekookt Geel (73-89), ondanks winst in het eerste quarter. Bij de rust bedroeg de achterstand amper 4 puntjes. Een aanvallende fout in de slotminuut brak de veer bij de thuisploeg. Fridenbergs was met 19 punten de productiefste.

Eerste landelijke heren

K-Basketteam Kortrijk One domineerde al in het eerste quarter over Duffel (16-33). BTK bleef vlot scoren en won met een monsterscore (77-117). Vandenberghe (29) en Tandt (23) gingen over de 20 punten.

BBC De Westhoek Zwevezele One boekte zijn tweede opeenvolgende overwinning, op bezoek bij Baasrode (61-81). Casteleyn zorgde met drie bommen in het eerste quarter voor de kloof (10-24). De zege kwam nooit meer in gevaar.

Tweede landelijke heren

Basket Waregem Two ging met 74-79 na een verlenging onderuit tegen Latem-De Pinte Two. Bruyneel was topschutter met 19 punten. BBC Izegem One had het niet onder de markt op bezoek bij Ronse-Kluisbergen. Franchoo en de youngsters forceerden de 52-61-overwinning. Racing Brugge One speelde RHK Oostende One al in het eerste quarter naar huis (21-5), maar kon erna niet veel verder uitlopen. Wim Geldhof was met 26 punten heel belangrijk in de 69-49-overwinning. ZwevegemDeerlijk Two verloor op zondagmiddag de West-Vlaamse clash met 62-65 van Melco Ieper Two.

Eerste landelijke vrouwen

K-Basketteam Kortrijk One won de West-Vlaamse derby tegen Wytewa Roeselare One (59-50). Bevernage scoorde 21 punten voor BTK, bij Roeselare raakte niemand in de dubbele cijfers. Avanti Brugge One onderging de wet van de sterkste bij leider Boom (107-48). Blue Cats Ieper One ging met 63-60 onderuit bij Dessel-Retie. Basket Waregem One verloor zondag met 72-62 bij Osiris Aalst One.

Tweede landelijke vrouwen

Mibac Middelkerke One stond bij de rust nog 37-40 achter, maar in een ongelofelijke tweede helft werd nog naar 91-53-winst gespeeld. Jonckheere scoorde 20 punten. K-Basketteam Kortrijk Two moest ook een 37-46-achterstand ophalen in het slotquarter, maar het won met 63-53 dankzij 19 punten van Lefebvre. BBC Knokke-Heist One ging met 49-70 winnen in Gent-Oost. De zusjes Deblaere scoorden elk 16 punten, Chielens voegde er daar 14 aan toe. KB Oostende Bredene One haalde het met 64-47 van Houtem. Visnevica was de beste met 16 punten. Basket Blankenberge One ging zondagmiddag met 68-47 verliezen bij Osiris Aalst Two.