Voortaan ook rolstoelbasket in de Versluys Dôme

© (Foto VDB)
Redactie KW

De leider in de Euromillions Basketballleague heeft nu ook een team dat in het rolstoelbasket actief is. Zaterdag stelde BCO “Dukes on wheels” zich voor.

Dukes on wheels is geassocieerd met Basketbalclub Oostende. Samen willen ze bouwen aan een mooie rolstoelbasketclub in Noord-West-Vlaanderen. “Onze club wil zowel sportief excelleren als recreatief mensen laten basketten. We zetten ook in op jeugd en willen hen actief integreren in de club. Nieuwe mensen betrekken als speler bij de club is voor ons ontzettend belangrijk de komende jaren.”, zegt Geert Catrysse.

Vandaag zaterdag was er een open trefdag voor jeugdrolstoelbasket in de Versluys|Dôme. Om 10 uur opende de dag met een club-overschrijdende training. Om 15 uur speelde BCO-Dukes on Wheels vriendschappelijk tegen Laarne.

“We willen rolstoelbasket promoten als ploegsport in Noord-West-Vlaanderen. We willen mensen met een fysieke beperking aan het bewegen krijgen. Gezondheid heeft baat bij veel bewegen. Voor iemand met een beperking is dat dubbel belangrijk. Sporten in clubverband is het ideaal middel daartoe”, zegt Geert Catrysse. “Onze club wil zowel sportief excelleren als recreatief mensen laten basketten. We zetten ook in op jeugd en willen hen actief integreren in de club. Nieuwe mensen betrekken als speler bij de club is voor ons ontzettend belangrijk de komende jaren.”

Over de nieuwe rolstoelbasketclub, in wiens logo je het schild van BCO deels herkent, verneem je meer op www.dukesonwheels.be!

(PR – Foto VDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier