Vlotte overwinning voor KB Gistel Oostende

Luka Kotrulja was bij KBGO goed voor 17 punten. © BV

KB Gistel Oostende boekte zondagmiddag in Top Division One een vrij vlotte overwinning tegen Royal IV Brussels: 93-72.

Veel scores in het eerste quarter aan beide kanten. Simon Buysse nam de wedstrijd in handen en loodste KB Gistel Oostende naar een 29-18 voorsprong na het eerste quarter. De thuisploeg ging ook in het tweede kwart door op dat elan. Van 37-26 ging het in één ruk naar 52-26, een droge 15-0-tussenspurt afgesloten met een driepunter van Kotrulja. Enobakhare scoorde tegen, Buysschaert dunkte de 54-28 ruststand op het scorebord.

Na de rust kwamen de bezoekers – met Enobakhare, El Mahsini en Kohajda die een verleden hebben bij KBGO – vlotter tot scoren (77-52). Met wat korven van Kohajda en een driepunter van Lait in de slotminuten konden de bezoekers niet veel meer dan het verschil wat beperken.