Vincent Kesteloot (BC Oostende): “Liefst maken we het in Aalst onmiddellijk af”

Redactie KW

“We hebben slechts één match gewonnen. Je moet er twee winnen. Natuurlijk geloof ik nog in de kansen van Okapi”, waarschuwt Vincent Kesteloot van BC Oostende. Zondagnamiddag heeft de tweede halve finale in Aalst plaats.

Vrijdagavond heeft BC Oostende met 82-60 de eerste halve finale gewonnen. Zondagnamiddag vangt om 15 uur in het Forum van Aalst het tweede duel plaats.

“Vrijdag waren de Aalstenaars niet zo aanwezig als in de andere matchen. Ik denk dat ze vrijdag wat vermoeid waren en dat ze geroteerd hebben om sommigen te sparen tegen zondag. Ze hebben niets te verliezen. Als ze een heel goede thuismatch spelen, kunnen ze dinsdag nog eens proberen te stunten in onze zaal. Ik weet hoe het is om in Aalst te spelen. Tegen Oostende is Okapi altijd gemotiveerd“, beseft Vincent Kesteloot, die tot de zomer 2016 het shirt van Okapi droeg. Daarna tekende hij een contract bij Oostende.

“Het belangrijkste is dat wij zondag goed spelen, het onmiddellijk afmaken en kunnen recupereren naar de finalereeks”, benadrukt Kesteloot. “Gelukkig kunnen wij elf of misschien twaalf man opstellen. Andere ploegen hebben er vaak maar zeven of acht.”

Vrijdagavond maakte Mike Myers zijn heroptreden na een langdurige blessure aan de buikspieren. “Mike Myers geeft ons enorm veel kracht en energie. De ballen die hij offensief en defensief in de rebound pakt, zijn strijdlust… De tegenpartij speelt niet graag tegen hem. Myers kan springen, hij is krachtig en hij kan lopen. Wanneer hij en Djordjevic van de bank komen, heb je een heel goede tweede lijn. Dit was vrijdag een perfecte zet.”

Kesteloot ontkent dat er druk bij BCO is. “Neen, er is geen druk maar toch kwalificeren we ons graag met 2-0. De manier waarop we vrijdag wonnen, was heel goed. Wanneer je slechts met twee of drie punten wint, zou je Okapi enorm veel vertrouwen geven. Na een nederlaag met 22 punten is het voor hen mentaal niet simpel. Zondag spelen we onze vierde topmatch op rij. Het is belangrijk om zondagnamiddag goed te spelen zodat we met enorm veel vertrouwen naar de finale tegen Antwerpen of Charleroi kunnen gaan. Dat is echt wel nodig”, besluit Vincent Kesteloot.

Bij winst is Oostende zondag voor de finalereeks gekwalificeerd. Als Oostende zou verliezen, volgt er dinsdagavond aan de kust een derde en beslissende wedstrijd in de halve finales.

(PR – foto Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier