VIDEO Basket Waregem wint West-Vlaams duel van KB Gistel Oostende

Leigh Enobakhare en Arne Steinbach verdedigen op Keye Van der Vuurst de Vries. © (Foto VDB)

In de Versluys Dome in Oostende haalde Basket Waregem het in Top Division One met het kleinste verschil van KB Gistel Oostende One (74-75).

In een aangenaam eerste quarter pakte Waregem bij 5-6 via Van Vooren de leiding, maar de thuisploeg spurtte weg naar 13-6. Enobakhare heerste onder de borden in het openingskwart maar toch bleef KBGO voorop (18-13), dankzij enkele goedkope vrijworpen waaronder ook een technische fout voor coach Foucart. Met twee heerlijke shotjes zorgde Steinbach voor de aansluiting (19-19). Mariën zette Waregem op voorsprong op het einde van het eerste kwart (19-21). Met driepunters van Kotrulja en Lambrecht pakte de thuisploeg de leiding weer in handen. Lemke zette KBGO op 33-26. Guillemyn en Samaey zorgden ervoor dat de kloof niet te groot werd bij de rust (40-35).

In de eerste minuten van de tweede helft buitte Waregem het overwicht onder de borden meer en meer uit. Tot frustratie van Buysschaert die na een fout ook nog een technische pakte. Waregem kwam 44-47 voorop, maar Gistel Oostende reageerde weer met driepunters van Van der Vuurst de Vries en Lambrecht (50-47). Van Vooren en Enobakhare diepten de voorsprong van de bezoekers uit. Botuli hield de kloof met driepunters onder de tien punten (56-61). De thuisploeg opende het vierde kwart met een 9-0-tussenspurt (65-61) en hield die kloof tot 72-65 op goed vier minuten van het einde. Van Vooren zorgde voor 72-68, Enobakhare bracht op één minuut van het einde Waregem weer op voorsprong (74-75). Van der Vuurst de Vries miste tot twee keer toe het shot van de overwinning, Guillemyn liet nog twee vrijworpen liggen.

Oostende: Buysschaert 6, Kotrulja 17, Botuli 16, Van der Vuurst de Vries 18, Bosmans Verdonk 5, Lambrecht 8, Lemke 4.

Waregem: De Lepeleire 4, Steinbach 8, Van Vooren 14, Vanthournout 7, Enobakhare 16, Samaey 12, Guillemyn 12, Mariën 2.

(BV – Foto VDB – Video This Is Basketball TV)