Uittocht bij Sijsele gaat verder: Two-coach vertrekt

Redactie KW

Jan Huyghebaert verlaat met onmiddellijke ingang Sijsele Two. Een dispuut met het bestuur ligt aan de basis van dit eerder onverwachte ontslag.

Gisterenavond mocht voorzitter Yvan De Craemer het nieuws aan Huyghebaert overbrengen, nadat dat eerder op de week in de bestuurskamer werd besproken: “We wilden Jan graag in een andere functie bij de club houden en in eerste instantie vroeg hij bedenktijd.”

Veel tijd had de geplaagde coach niet nodig, want een nachtje slapen volstond: “Ik voel te weinig respect voor het werk dat ik hier verrichtte. Ik ben in Sijsele bij de jeugd begonnen en heb heel wat kunnen verwezenlijken. Daarna werd ik gevraagd om de Two-ploeg over te nemen. We werden kampioen in tweede provinciale en wisten twee jaar op rij de beker van West-Vlaanderen binnen te halen.”

Wie Jan Huyghebaert zal opvolgen, is momenteel niet duidelijk. Sijsele Two bleef dit jaar onder de verwachtingen, maar moet volgend weekend vol aan de bak als ze het seizoen willen redden met een nieuwe bekerwinst. Dan wacht immers Crelan Kortrijk en die klip moet omzeild worden voor een plaats bij de laatste acht.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier