U21 Filou Oostende verplettert BC Kortrijk Sport in finale Beker van Vlaanderen

Redactie KW

Vrijdagavond openden de U21 van BC Oostende en Kortrijk Sport het finaleweekend van de Beker van Vlaanderen in Boom. Er stond geen maat op de kustjongens die de vloer aanveegden met de Zuid-West Vlamingen. Het werd 105-55.

Oostende, zonder de geblesseerde Servaas Buysschaert, begon het best aan de partij: 0-6. Het duo Huurman-Van der Vuurst de Vries stuwden hun ploeg naar een 25-10. Prévost bood nog wat weerwerk voor Kortrijk, maar kon niet verhinderen dat de 29-16 op het bord stond na 10 minuten.

Filou Oostende volgt zichzelf op

Ook in de tweede periode ging Filou Oostende op zijn elan verder. Botuli nam zijn ploeg op sleeptouw, terwijl Kortrijk het aanvallend liet afweten. Een kloof van 36 punten stond halfweg op het bord: 55-19. Huurman dunkte de tweede helft op gang. Kortrijk kwam offensief beter voor de dag en hield de kloof op 43 punten na driekwart spelen: 80-37.

In de slotperiode was het enkel nog uitkijken naar wie de century op het bord zou knallen. Die eer was er voor Sven Lemke vanop de vrijworplijn. Lukas Remaut dunkte de 105-55 eindstand op het bord. Eenvoudige zege voor Oostende die zichzelf als Vlaams bekerwinnaar opvolgt.

“Focus op EK U20”

Oostende speler Servaas Buysschaert was een van de opvallendste afwezigen in deze finale. “We hadden niet verwacht dat we deze confrontatie zo makkelijk tot een goed einde zouden brengen“, opent Kortrijkzaan Servaas die zijn jeugdopleiding bij Kortrijk genoot. “Het was wel spijtig om te zien hoe mijn maten zo makkelijk verloren.

“Zelf was ik er niet bij, aangezien ik woensdag in de Europese wedstrijd met Filou Oostende tegen Pallacanestro Varese uitviel met een enkelblessure”, gaat de speler verder. “Ik scheurde een ligament en een tweede werd ook geraakt. Zes weken out. Dat betekent dat mijn seizoen er waarschijnlijk op zit. Maar het kon erger. Dit komt natuurlijk ongelegen net nu ik kansen kreeg om me in eerste klasse én Europees te tonen op dit niveau. Heel spijtig. De focus zal nu liggen op het EK U20 dat in juli plaatsvindt in Porto.”

“Verliezen is geen schande”

In het verliezende kamp stond Michiel Snauwaert (19): “We wisten uiteraard dat we tegen dit Oostende de underdog waren. Ze waren meer dan een niveau beter. Bij hen ging alles binnen, terwijl wij aanvallend aan het knoeien waren. Na de rust konden we de schade nog beperken tegen dit fysiek sterkere Filou Oostende. Ik had de kloof graag beperkt gezien tot dertig punten. We probeerden elke manier van verdedigen, maar tevergeefs.”

“Toch was het leuk om als laatstejaars U21 in de finale te staan. Het is zeker geen schande dat we verloren. We concentreren ons nu op de final four waar we begonnen zijn met een twee op twee tegen Bavi Vilvoorde en Castors Braine. Denderleeuw zal ook een niet te onderschatten tegenstander zijn. Na dit seizoen trek ik naar Wikings Kortrijk waar ik in een heel toffe bende terecht zal komen. Ik kijk er naar uit.”

Quarterstanden: 29-16/55-19/80-37/105-55

Oostende: Van der Vuurst 17, Kotrulja 10, Botuli 8, Lambrecht 13, Huurman 22, Vanderveecken 5, Kediambiko 7, Delplancq 11, Lemke 12.

Kortrijk: Loof 3, Janssens 7, Voiturier 10, Prévost 10, Turpyn 3, Coucke 6, Vergote 4, Vandenberghe, Hanssens 4, Vyncke, Snauwaert. (ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier