U18 van Basket@Sea 245 is Vlaams kampioen

De U18 van Basket@Sea 245: de enige Oostendse jeugdploeg die een titel kon pakken. Komend weekend spelen nog de finale van de Beker van West-Vlaanderen.

Alle ploegen van Basket@Sea 245 speelden mee aan de top van de competitie. Zowel de U14, U16 als U18 schopten het tot in de Final Four van de Vlaamse competitie.

De nationale U21verloor in de eerste competitieronde enkel van Okapi Aalstar en was dus torenhoog favoriet voor de nationale titel. Toen KBGO One de play-offs van Top Division One bereikte, stonden enkele wedstrijden echter op hetzelfde moment gepland. Daardoor moest er zelfs forfait gegeven worden en werden enkele wedstrijden afgewerkt door de U18. Daardoor werd enkele keren verloren, Antwerp Giants nam de trofee. De ploeg van coach Sam Rotsaert eindigde vierde in de Final Four, maar de uiteindelijke trofee die dezelfde spelersgroep in Top Division One behaalde maakte dat allemaal goed.

De U18 was de enige ploeg die de eindstrijd won, al werd die haast wel gedwarsboomd door de ploeg van Basket@Sea 592, toen zij met 78-81 wonnen. De week erop versloegen zij echter ook Gembo, waardoor Basket@Sea 245 genoeg had aan een overwinning op de slotspeeldag in Gembo. De ploeg van coach Maarten Caron won met 50-56 en kroonde zich zo tot Vlaams Kampioen.

De U16stond op de slotspeeldag oog in oog met groepsleider Oxaco Boechout, bij winst dwongen ze nog een testwedstrijd voor de Vlaamse titel op. De heenwedstrijd werd door de ploeg van coach Mario Lusyne met 80-67 verloren, maar dat nadat de spelers pas ‘s morgens gearriveerd waren na een nachtelijke busrit vanop het toernooi van Lloret de Mar. En de weinig sympathieke sinjoren wilden de wedstrijd niet verplaatsen. Na een moeizame start nam Basket@Sea de leiding in handen, maar toen Oxaco in het derde quarter overschakelde op een zoneverdediging liep het fout. Het werd uiteindelijk 70-70, een puntje tekort dus om een testwedstrijd uit de brand te slepen. Het werd een tweede plaats voor de U16.

Ook de U14behaalde uiteindelijk een tweede plaats in de Final Four. Zij moesten op de slotspeeldag rekenen op een nederlaag van Hasselt op zaterdag om nog een kans te maken op de titel. Hasselt won hun partij echter, waardoor de slotwedstrijd geen enkele impact meer had op de klassering van de U14.

Ook in de Beker van Vlaanderen deden deze ploegen het goed. De U21, U16 en U14 wonnen de cup. Enkel de U18 verloor.

Dit weekend zijn ook de U18, U16 en U14 van de partij tijdens de finale van de Beker van West-Vlaanderen. De U21 schreef zich niet in hiervoor, omdat er de voorbije jaren in de finale te vaak met een groot verschil gewonnen werd.