U16 meisjes van Basket Waregem winnen beker van Vlaanderen

Redactie KW

Na een collectief sterke prestatie versloeg Basket Waregem in de Brax-Hall in Boom Sint-Katelijne Waver met 52-83.

Waregem begon het best aan de partij: 0-4. SKW reageerde via Liese De Vooght (ex-KBOB). Tot 11-12 bleven de Antwerpenaren aanklampen, maar Emma Raes zorgde voor de 15-21-tussenstand na 10 minuten. Uitblinker Margaux Van Melle opende de tweede periode voor Waregem. Emma Vindevogel zorgde met een bom voor de eerste dubbelecijferskloof. Een voorsprong die na een bom van Sanne Desplenter ruimschoots op het bord bleef staan halfweg: 26-40. Margaux Van Melle opende de score na de rust, gevolgd door een driepunter van Marie Hubrecht. Halverwege de derde periode stond de twintiger al op het bord via Nastja Claessens: 34-55. Een bonus die nog werd aangedikt tot 38-62, opnieuw onder impuls van Claessens na driekwart spelen. In een overbodig slotquarter mocht Marie Hubrecht met opnieuw een bom de 52-83-eindstand op het bord zetten. Verdiende overwinning voor de meisjes van coach Tanja Popivoda na een collectieve sterke prestatie.

MVP van de wedstrijd werd Margaux Van Melle die een knalprestatie leverde in haar eerste finale. “Bij aanvang van de partij hadden we het toch even moeilijk met dit SKW”, glundert de 16-jarige Van Melle. “Vooraf hadden we toch heel wat stress waardoor de shots niet vlot binnen gingen. Daarna kwamen we beter en beter in de wedstrijd. Ik ben dolblij dat ook ik mijn steentje kon bijdragen. Net nu in de finale speelde ik heel goed. Naarmate de wedstrijd vorderde, groeide mijn zelfvertrouwen. Dit is een heel mooie teamprestatie. Voor mij was dit mijn eerste finale, dus keek ik hier enorm naar uit. De voorgaande jaren volgde ik alles via de livestream, maar om hier nu zelf met de beker te staan, is geweldig.”

In het verliezende kamp stond Lieze De Vooght die de afgelopen twee jaar uitkwam voor KB Oostende Bredene. “Vooraf wisten we dat het niet makkelijk zou worden maar dat er een mogelijkheid moest zijn. We konden een tijdje goed aanklampen maar moesten uiteindelijk de rol lossen. We hebben ze het toch moeilijk kunnen maken. Verliezen is altijd een beetje ontgoocheling natuurlijk. Dit is mijn eerste seizoen bij SKW, wat ik als heel positief ervaar. Ik krijg hier heel veel kansen. Deze voormiddag wonnen we wel met de U19 de beker.”

Quarterstanden: 15-21/26-40/38-62/52-83

Speelden: Claessens 13, Maes 1, Geldhof 2, Hubrecht 8, Desplenter 16, Raes 8, Holvoet 2, Van Melle 21, Libbrecht, T’Jollyn, Vindevogel 12.

(ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier