U16 DS Waregem en U18 BC Oostende kronen zich tot kampioen

Redactie KW

Tijdens de finaledag in Lier waar de Vlaamse kampioenen het opnamen tegen de Waalse, trokken de twee West-Vlaamse vertegenwoordigers aan het langste eind.

DS Waregem versloeg de Liège Panthers met 79-60 en BC Oostende haalde het van Spirou Basket Charleroi met 68-63.

De meisjes van coach Tanja Popivoda begonnen het best aan de partij: 17-9. Een voorsprong die overeind bleef aan de rust: 32-25. Een collectief sterk DS schakelde na de break een versnelling hoger en diepte de kloof uit tot 59-42 na driekwart spelen. De bonus groeide in de slotperiode nog uit tot maximaal 19 punten. Uiteindelijk werd het 79-60. Na de West-Vlaamse beker en de Vlaamse titel is Declercq Stortbeton Waregem nu ook de terechte Belgische kampioen.

Bij de jongens U18 ging het er heel wat spannender aan toe. Na een studieronde sloot BCO de eerste periode af met een 12-8 voorsprong. De kustjongens liepen uit tot 24-15 maar moesten de Walen terug in hun zog duldden: 27-24 halfweg. Ook in de tweede helft bleven beide teams in elkaars buurt. Het verschil bedroeg nooit meer dan 4 punten in de derde periode die afgesloten werd met een 49-46 score. Tot in de slotseconden bleef het een bloedstollende vertoning. Met nog een halve minuut op de klok stond de 64-62 tussenstand op het bord. Salim Kediambiko mocht vanop de vrijworplijn de 68-62 eindstand vastleggen. Na de West-Vlaamse en de Vlaamse beker en het Vlaams kampioenschap winnen de manschappen van coach Maarten Caron nu ook de beker met de grote oren.

(ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier