U14 K-Basketteam Kortrijk steekt Beker van Vlaanderen op zak

Redactie KW

Zondagnamiddag veroverden de meisjes van coach Nils Strumane de Beker van Vlaanderen. In de finale versloeg K-BTK met overmacht Sint-Katelijne Waver. Het werd 54-77.

Kato Bevernage opende de score voor Kortrijk. De West-Vlamingen grepen SKW meteen naar de keel: 3-15 na ruim vijf minuten spelen. Een kloof die nog herleid werd naar 9-17 na de eerste periode. In deel twee kregen we een evenwichtiger spelbeeld. Waver vond het juiste ritme en sloop twee puntjes dichter halfweg: 28-34.

Na de break waren het uitblinkers Naja Strumane en Pauline Bayart die hun ploeg onmiddellijk op sleeptouw namen. Beide meisjes maakten samen alle punten in de derde periode. De kloof werd aangedikt tot 40-59 na 30 minuten spelen. In de slotperiode deed ook Kato Bevernage nog aanvallend haar duid in het zakje. De bonus werd nog een stevige twintiger. Pauline Bayart mocht de 54-77 eindstand op het bord zetten. Verdiende zege voor Kortrijk die na de beker ook op weg is naar de Vlaamse titel in de competitie waar het tot op heden foutloos bleef.

Naja Strumane (14) was met haar 30 punten en 16 rebounds samen met Pauline Bayart de grote uitblinker. “Voor de rust hadden we het zeker niet makkelijk met SKW”, opent de Kortrijkse studente wetenschappen. “Maar onze goede defensie zorgde ervoor dat we toch met een bonus van 6 punten de rust ingingen. Ook na de rust lag de sleutel defensief. Stelselmatig groeide onze voorsprong tot een twintiger met het gekende gevolg.”

“De stress vooraf viel eigenlijk heel goed mee. Vorig jaar waren we ook al finalist, dus wisten we al een beetje waaraan we ons mochten verwachten. Het belangrijkste was natuurlijk dat we nu onze eerste beker op zak staken na de verloren finale vorig seizoen. Dit is echt heel speciaal, wat me superblij maakt. Dit is een prijs waar alle landelijke clubs aan meedoen. Dit gaan we zeker en vast goed vieren (lacht).”

Ook in de competitie staan we in de tweede ronde nog altijd eerste. Daar zal SKW waarschijnlijk terug onze gevaarlijkste tegenstander zijn. In één onderling duel missen we wel Pauline Bayart. Verlies zou geen ramp zijn, want dan komt er nog een testmatch voor de Vlaamse titel”, rondt Naja Strumane af.

(ELD)

Quarterstanden: 9-17/28-34/40-59/54-77

Speelden: Defoort, A. Bayart 6, P. Bayart 24, Stumane 30, Bevernage 15, Putman, Hamers, Assumani 2, Callebaut, De Ly.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier