Trio maakt droom overleden vriendin waar: "Het wordt erg emotioneel, maar ook plezant"

10/11/17 om 08:00 - Bijgewerkt om 08:24

Op zaterdag 23 december vindt het Balr Power 3-on-3-basketbaltornooi plaats in de sporthal Mimosa. Nele Vervenne, Froni Vanoverbeke en Jolien Verkruysse zijn de trekkers. "Maar Olivia Lannoo heeft de aanzet gegeven", stellen ze. "Bijna een half jaar geleden moesten we afscheid nemen van deze topmadam, dit tornooi wordt dan ook een eerbetoon aan haar."

Kortrijk is tijdens de eindejaarsperiode al een aantal jaar in de ban van basketbal dankzij het internationaal gewaardeerde X-mas Tournament. Daar komt nu nog een mooi eendagstornooi drie tegen drie bij in Mimosa. "Het was onze goede vriendin Olivia Lannoo die in april met dit idee op de proppen kwam", leggen Jolien Verkruysse (22), Nele Vervenne (24) en Froni Vanoverbeke (25) uit. "De hele dag door zou er drie tegen drie worden gespeeld en de dag zou worden afgesloten met een galamatch vijf tegen vijf, waarbij ook Olivia zou meespelen. Door haar ziekte (neuromyelitis optica, een auto-immuunziekte waarbij het lichaam het ruggenmerg en de oogzenuwen aantast, red.) kon ze namelijk niet meer spelen bij BT Kortrijk."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!