Tonye Jekiri pakt uit met double-double tegen Okapi

Vernon Tayler komt te laat om Jean Salumu af te stoppen. © VDB

BC Oostende won met zes punten verschil (79-73) tegen Okapi Aalstar en kegelt hiermee de Ajuinen uit de race om de tweede plaats.

Okapi Aalstar verraste door John Tofi opnieuw in de basis te plaatsen. Hierdoor waren de speelminuten van ex-Oostendenaar Leigh Enobahare beperkt tot elf.

BCO leidt aan rust

Na een verkennend openingskwart dat op 17-16 eindigde, nam BC Oostende vooral in het tweede en het derde kwart de maat van de bezoekers. Die wedstrijdschijfjes eindigden op respectievelijk 21-13 en 21-14. Bij de rust leidde BCO met 38-29. Okapi naderde tot 40-37 maar even snel werd het 50-38. Aan het halfuur zorgde Mihailovic voor het maximaal verschil van zestien punten: 59-43.

Door een 20-30-rush, waarbij de score plots 65-64 werd, milderde Okapi in het vierde kwart de eindscore tot 79-73.

Uitmuntende Jekiri

Tonye Jekiri was de uitblinker bij BC Oostende met een stevige double-double: 16 punten en 11 rebounds. Zijn aanvallende productie kende een percentage van 50: 6 op 13 tweepunters en 4 op 7 vrijworpen. Zijn terugkaatsers waren netjes verdeeld tussen zes defensieve en vijf offensieve ballen. Bijna slaagde ook Jean-Marc Mwema in een double-double: 9 punten en 10 rebounds. Jean Salumu scoorde 17 punten aan 75 %. In amper 20 minuten deelde Dusan Djordjevic zes assists uit.

Zondagnamiddag volgt om 15 uur in het Forum van Aalst het duel Okapi-BCO, een match van de 34ste speeldag. Mike Myers is wegens een blessure aan de buikspieren nog steeds out.