Tiger ZwevegemDeerlijk wint Beker van West-Vlaanderen

Redactie KW

Tiger ZwevegemDeerlijk heeft zaterdagavond de finale van de Beker van West-Vlaanderen bij de heren gewonnen. Het won het met 66-70 van Basket Blankenberge.

Blankenberge begon het best aan de wedstrijd en liep met enkele driepunters een paar punten uit. ZwevegemDeerlijk nam de rol over en dankzij een goede press defense dichtte het de kloof. D’Hoore scoorde vlot inside en liet de kampioen van eerste provinciale met het kleinste verschil het eerste quarter afsluiten (15-16).

Rake bommen

Beide ploegen leken wat op hun adem getrapt. Het spel werd slordiger, met meer balverliezen, maar geen van beide ploegen kon echt profiteren. Surmont nam Blankenberge op sleeptouw, De Smet legde na een knappe play de 30-33 ruststand vast.

Blankenberge begon furieus aan het derde quarter, met enkele rake bommen van Hoolants. De Zwevegemse press werd goed omzeild, de kustploeg pakte maximaal elf punten voorsprong. Met een bom en vrijworpen zette Ghekiere de 57-48 quarterstand op het bord.

ZwevegemDeerlijk drukte onmiddellijk door en dichtte heel snel de kloof. Blankenberge wilde wel volgen, maar kon niet. Brecht Duyck nam zijn ploeg op sleeptouw en toen hij ook de steun kreeg van zijn broer Brecht was Blankenberge eraan voor de moeite. ZwevegemDeerlijk pakt zo de dubbel, ondanks een resem gemiste vrijworpen op het einde.

(BV – foto BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier