Thomas Huyghe uit Lichtervelde nieuw in sportieve staf BC Oostende

Thomas Huyghe heeft NBA-ervaring in zijn sporttas.
Redactie KW

Nieuw in de sportieve staf van BC Oostende is Thomas Huyghe (26), physical coach met ervaring in de NBA en in de G-league van de NBA. Officieel is hij nu Head Strength and Conditioning Coach.

Na 22 mooie seizoenen met onder meer elf titels, tien bekers, vier supercups, een derde plaats in de FIBA Eurochallenge en een halve finale in de FIBA EuroCup beëindigde Jan Bourgois deze zomer zijn taak als physical coach bij BCO. Hij wou wat meer tijd voor zichzelf, familie en vrienden maken en zich concentreren op de nieuwe uitdagingen aan de universiteit van Gent.”

Bourgois’ opvolger is Thomas Huyghe, afkomstig uit Lichtervelde. In zijn jeugdjaren speelde hij eerst bij Zwevezele en daarna bij Oostkampse Merels. Daarna baskette hij één seizoen in tweede klasse bij Zwevezele. Vervolgens verdedigde hij de kleuren van Duva B in eerste landelijke. Hij sloot zijn spelerscarrière mooi af bij Sijsele waarmee hij de titel in tweede landelijke behaalde.

Thomas Huyghe behaalde aan de UGent een masterdiploma in de lichamelijke opvoeding met een specialisatie in sportcoaching en training. Hij kreeg er onder meer les van Jan Bourgois. Na deze studies behaalde hij een masterdiploma in exercise science aan de universiteit van Central Oklahoma. “Tegelijk had ik hiermee ook een praktijkgerichte bedoeling: ik wou zoveel mogelijk stages doen. Dat kon ik zowel in highschool, in college als in NBA doen. Bij de University of Michigan was ik actief als Intern Strength & Conditioning Coach (2015-2016). Bij de Washington Wizards (2016-2017) was ik Intern Athletic Performance/Strength & Conditioning Coach”, zegt Huyghe. “Na een korte zomerperiode terug in België, kreeg ik het aanbod om fulltime (2017-2018) bij een NBA-ploeg aan de slag te gaan, met als voornaamste functie de fysieke begeleiding van hun G-League affiliate, uit de G-league, de Erie Bay Hawks in Pennsylvania, gelinkt aan de Atlanta Hawks.”

Na één seizoen in Pennsylvania keerde Huyghe terug naar West-Vlaanderen. Snel kreeg hij de kans om bij BC Oostende in de staf van coach Dario Gjergja aan het werk te gaan. “Het is een enorme eer om Jan Bourgois hier op te volgen. Ook heb ik als jeugdspeler altijd naar de basketclub van Oostende opgekeken. Met deze functie maak ik ook een droom waar.” (PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier