Sijsele volgend seizoen in tweede nationale

© VDB
Redactie KW

Na de demonstratie van vorige week in Oostkamp mocht Sijsele zich opmaken voor een verplaatsing naar Kortrijk. Een overwinning betekende de titel en promotie naar Top Division Men 1.

Coach Kris De Pauw koos voor Robijns, Vandewalle, Hofmans, De Coessemaeker en Viktor Buysse als het vijftal dat mocht starten. Een uitgebreide schare fans was meegereisd vanuit Sijsele en lieten zich van meet af aan horen.

Sterke start

Sijsele startte het sterkst en greep Kortrijk onmiddellijk bij de keel en opende sterk met een 2-8. Kortrijk kwam even terug maar toen stak een ongrijpbare Niels Hofmans een tandje bij en scoorde maar liefst 4 driepunters.

On the buzzer viel nog een bom van Hofmans en werd het eerste quarter afgesloten met 12-31 op de bordjes. In het tweede kwart keerde Kortrijk terug in de wedstrijd en was het halverwege 25-38. Dan bracht opnieuw Hofmans wat rust in de ploeg met een korf driepunters. De rust werd bereikt bij een stand 32-52.

Last van titelkoorts?

Derde quarter was een doorslagje van het tweede. Kortrijk had het best de koffie verteerd en scoorde 8-1 in 2 minuten, maar Sijsele herstelde het evenwicht. De ploeg behield de kloof van twintig punten op het einde van het derde quarter (56-76).

Waren het de zenuwen of was het de titelkoorts bij Sijsele, maar Kortrijk kwam in de laatste twee minuten van de wedstrijd terug tot op 6 punten (82-88). Maar op de vrijeworplijn misten de Sijselenaars niet en op twintig seconden van het einde dribbelden de bezoekers de wedstrijd uit werden de flessen ontkurkt en ging het netje eraf.

“Volledig verdiend”

“Wat ben ik blij dat we ons niet hebben laten vangen aan de zenuwen!” stelt een overgelukkige coach Kris De Pauw. “Anders moesten we maandagnamiddag terug vol aan de bak. Het is ook een totaal onverwachte titel voor ons. Twee jaar geleden vierde, vorig jaar derde en nu dit!”

Ik ben echt trots op deze bende. Ze hebben deze titel niet gestolen, het is volledig verdiend. Al bij al zijn ze nog jong en leren ze nog iedere week bij. Volgend seizoen wordt natuurlijk niet simpel. Maar met deze groep is het zeker geen mission impossible”, besluit de coach lachend.

(GD – Foto VDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier