Sijsele One meer dan een helft de betere van Waregem

© foto MD
Redactie KW

Een verrassend lucide Sijsele joeg titelkandidaat Waregem meer dan een helft de daver op het lijf. Coach Kris De Pauw had zijn spelers duidelijk weer bij de les, na een ontgoochelde openingsmatch. Bovendien ontdekte hij in Jarl Soenens een speler die zijn smalle kern versterkt. Waregem legde na de rust zijn wil op en won de spannende derby met 68-79.

De bezoekers openden weliswaar met een 0-4, maar De Coesemaeker en Vandewalle reageerden gevat. Het mini-kloofje dat Waregem langs De Lepeleire na het eerste quarter geslagen had, werd in een mum van tijd gedicht door Verborgt en Vervaele. Soenens met een magistrale buzzerbom en De Coessemaeker met vrijworpen, zorgden zelfs voor een lichte euforie bij de koffie: 40-37.

Na de pauze klampte Sijsele nog behoorlijk aan, maar Guillemyn zorgde met twee bommen voor een eerste kloof: 49-58. Vervaele en Ongenaet antwoordden met hetzelfde wapen, maar toen De Coessemaeker een aanvallende fout kreeg op een doelpoging, brak de veer bij de thuisploeg.

SIJSELE: VANDEWALLE 7, DE COESSEMAEKER 16, VERBORGT 14, VERVAELE 13, ONGENAET 13, De Baene, Soenens 7, Buysse.

WAREGEM: De Lepeleire16, Samaey 6, Steinbach 9, Vanthournout 16, Van Vooren 12, Feyers, Guillemyn 15, Bruyneel 2, Marcou 3.

(MD – foto MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier