Sijsele One heerst in derby tegen KB Gistel Oostende

Niels Vervaele speelde een sterke wedstrijd. © Bart

In een zinderende tweede helft legde Sijsele duidelijk zijn wil op aan Duva Gistel Oostende. Het werd 86-61, nadat de spanning na de rust geleidelijk aan verdween.

Voor enkele spelers was dit regionale treffen een weerzien met de ex-maats van vorig jaar. Sven Lemke verbleef heel even in Nederland maar keerde met de bezoekers terug naar de ploeg die hij vorig jaar depanneerde, Mattias Palinckx kende bij Duva veel blessureleed maar stond voor deze wedstrijd in Sijseels plunje aan de opworp.

De bezoekers leken te zullen domineren langs vroege treffers van Buysschaert en 9 punten in het eerste quarter (19-24) van Botuli. Met een tussenspurt aan het begin van het tweede quarter (29-26) en eentje net voor de rust wist Sijsele echter gelijke tred te houden: 37-36.

Niemand kwam frisser uit de kleedkamer dan Niels Vervaele; hij heerste niet alleen in de verdedigende rebound, hij dikte zijn score in het derde quarter alleen al met 14 eenheden aan. Daarna verdween de spanning geleidelijk aan uit de wedstrijd. De thuisploeg ging met een kloofje het slotquarter in (57-46) en speelde verstandig uit tegen de bezoekende jeugd.

SIJSELE: VANDEWALLE 14, DE COESSEMAEKER 20, VERVAELE 24 (15 rebounds), VERBORGT 11, Palinckx 10, De Pourcq 3, De Baene, Ongenaet 4, Soenens, Buysse.

KB GISTEL OOSTENDE: VAN DER VUUST DE VRIES 13, KOTRULJA, BOTULI 14, HUURMAN 2, BUYSSCHAERT 6, Bin Musema 5, Kediambiko 6, Bosmans 11, Lemke 4.