Sijsele One boekt uitzege in Ekeren

Na de sterke prestatie en nipte nederlaag op het veld van Gent Hawks vorige week boekte Sijsele One zijn eerste uitoverwinning van het seizoen. In Ekeren werd het 63-77.

De start verliep nochtans dramatisch voor de mannen van coach Kris De Pauw. Na een 11-1 was het gedurende de eerste helft doorlopend achtervolgen geblazen. Kort voor de rust leek dat te gaan lukken (31-27), maar de thuisploeg sloeg nog even terug: 38-29 aan de koffie.

Sijsele kwam met vernieuwde moed uit de kleedkamer. Vervaele hield Baptista uit de wedstrijd terwijl Vandewalle zich met Peeters bezighield en Palincx ondertussen steeds beter de weg naar de korf vond: 48-55 na 30′.

De bezoekers duwden het gaspedaal verder in en zetten een 0-12 neer, Hofmans ontpopte zich tot topscorer en bij 48-67 werd de maximum bonus bereikt en was de eerste uitoverwinning een feit.

De uitbundige sfeer in de kleedkamer deed Kris De Pauw besluiten dat zijn ploeg van zowat iedereen kan winnen als ze zelf op zijn best zijn. “Ik zag vooral in de tweede helft een voorbeeldige inzet, waarbij iedereen zijn opdrachten perfect vervulde. Ook de komende weken zijn er winstkansen en krijgen we de mogelijkheid om van die laatste plaats weg te geraken.”

VANDEWALLE 6, Hofmans 27, DE COESSEMAEKER 9, Palinckx 20, ONGENAET 6, Vervaele 7, Verborgt 2.