Sien Devliegher naar Kortrijk Spurs

De zusjes Eva en Sien Devliegher spelen na een jaar onderbreking weer in dezelfde ploeg. © ELD
Redactie KW

Kortrijk Spurs heeft een toptransfer beet. De 26-jarige point-guard Sien Devliegher uit De Panne komt over van Castors Braine. Met Braine pakte Devliegher de dubbel.

“Na de eerste gesprekken voelde het al onmiddellijk goed aan“, glundert Sien die haar carrière als kinesiste nu wil lanceren. “Met Benny Mertens krijg ik een coach waarmee ik in 2012 Europees kampioen ben geworden bij de U18. Dit was de gouden lichting met onder ander Emma Meesseman, Julie Vanloo en Antonia Delaere. Onze contacten zijn nadien altijd prima gebleven. Ook nu voelde het onmiddellijk goed aan.”

“Ik hoop mijn ervaring te kunnen overbrengen naar de talentrijke jongeren. Ook zij moeten hier sterker van worden. Het is plezant dat ik die rol op mij zal kunnen nemen. Dat ik terug in West-Vlaanderen kan spelen, maakt het nog zo leuk. Ook mijn zus Eva is nu bij Kortrijk Spurs aan de slag sinds dit seizoen. Ik speel heel graag met haar. Vooral haar enorme vechtlust typeert haar. We kunnen nu terug samen naar de trainingen komen. Maar ook met alle andere meisjes stond ik al in dezelfde ploeg, bij Waregem, Ieper of de nationale selecties.”

Ervaring rijker

“Kortrijk Spurs kan terugblikken op een prachtige campagne. Dit willen we op zijn minst opnieuw overdoen. Al zal natuurlijk veel afhankelijk hoe de andere ploegen voor de dag zullen komen. Ik ben in ieder geval heel blij dat ik terug de West-Vlaamse eer zal mee mogen hoog houden. Ik kijk er alvast naar uit.”

Devliegher heeft er een jaar als profspeelster opzitten. “Daar kwam ik in een ploeg terecht waar enkel profspeelsters waren. Ik ben nu een levenservaring rijker, maar puur sportief gezien had ik er misschien meer van verwacht. Ik had gehoopt op meer echte kansen. Maar nu kan ik me concentreren op mijn carrière als kinesiste waar ik toch iets in wil bereiken”, besluit Sien Devliegher.

(ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier