Shevon Thompson wijst de weg naar stevige zege

© VDB
Redactie KW

Na een dertiger-overwinning tegen Kangoeroes Mechelen heeft Filou Oostende zijn koppositie in de hoogste reeks versterkt. Tien van de elf spelers kwamen vlot tot scoren in de 97-67-zege.

Kesteloot schoof de twee eerste ballen in de bezoekende korf: 4-0. Met drie bommen van Olah, Love en Barton bleef Kangoeroes Mechelen rustig (15-13) in het spoor van Filou Oostende. Thompson, Djordjevic en Djurisic namen vanaf de zesde minuut flink afstand: via 21-13 naar 27-15.

In het tweede kwart hoorde Mwema snel drie fouten. Niettemin verbreedden de geelhemden steeds meer het verschil. Pas na 37-19 knaagde Kangoeroe Love wat aan die achterstand: 45-31 halverwege de avond.

Thompson voedde de sprong naar een twintiger die Kesteloot met een bom bij 57-35 realiseerde. Samen met Fieler, Kesteloot en Djordjevic beukte Thopson na 26’23” al een dertiger (70-39) op het scorebord. Dat was ook de maximale kloof. Tijd om te roteren bij Filou.

Aan het halfuur (76-50) mocht Kangoeroes Mechelen zijn kleine kansjes vergeten. De winnaar was gekend. Invaller Lambrecht maakte van zijn zeven minuten gebruik om nog tien punten aan 100 % aan te tekenen. Keye vander Vuurst-De Vries speelde ook heel knap maar hij kende enkel moeite om zijndoelpogingen af te ronden. Ondanks verdienstelijke pogingen kregen Iarichevitich en co het verschil niet meer onder de dertiger.

Vijf Oostendenaars eindigden in de dubbele cijfers. Shevon Thomspon (24 punten (11 op 14 tweepunters en 2 op 3 vrijworpen, 8 rebounds en 1 assist) haalde de hoogste computerevaluatie.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier