Schitterende Mwema stuurt Filou Oostende naar zege en leidersplaats

Jean-Marc Mwema haalde veertien defensieve rebounds neer. (c) P.R.

Op de 27ste speeldag heeft Filou Oostende met 59-74 in Kangoeroes Mechelen gewonnen. De titelverdedigers nemen meteen de leiding over van Antwerp Giants dat met één punt verloor in Charleroi.

Na de openingskorf van Barton scoorde Schwartz na 1’48” de eerste la-up voor Oostende: 2-2. Thompson en Djordjevic stuurden de rood-gelen naar 4-7. Cheatham driepunterde de Langoeroes naar 21-19. Bij deze score maakte Djurisic zijn heroptreden ter vervanging van Fieler. Djurisic was enkele weken out wegens een rugblessure. Kangoeroes rondde het openingskwart bij 26-23 af.

Djurisic en Desiron brachten Oostende 26-27 voorop. Oostende duwde dadelijk door tot een 36-44-voorsprong aan de rust.

De Mechelaars maakten de borst in het derde bedrijf opnieuw nat. Iarochevitch bracht de thuisploeg dichter tot 49-53 aan het halfuur.

Djordjevic en Mwema gaven Filou nieuwe zuurstof: 49-58. Twee korven van Desiron en een nieuwe lay-up van Djordjevic deden de voorsprong tot 51-64 toenemen. Aan de vrijworplijn legde Djordjevic de 59-74-eindstand vast. Het reboundoverwicht (29-45) was overweldigend in het voordeel van Oostende. Na twee nederlagen, uit en thuis, was dit meteen de eerste competitiezege van de Filous tegen de Kangoeroes.

Mwema was de exponent van deze 59-74-overwinning. Mwema was goed voor 8 punten aan 66 %, 14 rebounds, 2 assists en 2 steals in 25 minuten. Djordjevic was de Oostendse topschutter (13 punten aan 66 %). Fieler en Djordjevic (elk 3) deelden de meeste assists uit. Thompson realiseerde twee block shots. Djurisic speelde in zijn heroptreden 15 minuten en was goed voor 6 punten aan 37,5 % en 2 rebounds.

Zondagavond om 20.30 uur, ja, op Pasen, ontvangt Filou Oostende in de Versluys|Dôme Kangoeroes Mechelen.