Racing Brugge grijpt zo goed als zeker nipt naast titel in tweede landelijke

Wim Debbaut. © VDB
Redactie KW

De strijd in tweede landelijke lijkt gestreden. Afgelopen weekend won West-Hoek Zwevezele met nipte 76-72-cijfers van Spie Izegem. Met nog één wedstrijd voor de boeg staat Zwevezele gedeeld leider, samen met Racing Brugge, dat Sint-Niklaas huiswaarts stuurde met 72-54. Zwevezele kan echter een beter puntensaldo voorleggen en lijkt op weg naar de titel.

De 72-54-cijfers zeggen niet alles, want Brugge had het in het begin van de wedstrijd niet onder de markt met de Oost-Vlamingen. In het laatste kwartier kwamen de bezoekers nog terug tot 57-50, maar ze geraakten ook in foutenlast. De Bruggelingen misten niet vanop de vrijworplijn en liepen nog uit tot 72-54. De broodnodige overwinning was een feit.

“Ik ben tevreden met de uitslag, maar niet met de manier waarop”, aldus een kritische coach Wim Debbaut. “We hebben het onszelf moeilijk gemaakt. Telkens we een kloof maakten, lieten we hen terug in de wedstrijd komen. Vooral het concentratieverlies viel me op sommige momenten sterk op. Gelukkig konden we rekenen op een sterke Pieter Maelegheer en een uitstekende Donny Dewulf die ons recht hielden.”

“Dit was een wedstrijd die onze hele tweede ronde typeert”, vult Donny Dewulf aan. “We startten zoals altijd geconcentreerd, maar lieten dan onze tegenstander veel te gemakkelijk in de match komen waardoor het veel moeilijker lijkt dan het eigenlijk is.”

Ook Pieter Maelegheer stelde dat het een moeilijke match was. “Vooral toen ze overgingen naar zone vonden we niet meteen een oplossing. De afstandshots vielen ook niet altijd binnen en het was harken tot in de laatste 10 minuten. Toen lukte het gelukkig wel.”

Komend weekend gaat Racing Brugge voor de laatste wedstrijd van het seizoen op bezoek bij Izegem. “De titel zal waarschijnlijk wel voor Zwevezele zijn, maar we gaan nog een laatste keer vol voor de zege”, vertelt Wim Debbaut. “Een tweede plaats kan ook nog promotie betekenen voor ons. Misschien houdt er nog een ploeg mee op. Het is jammer van die uitschuivers in de terugronde. Enkele blessures van onder meer Glenn Vlamynck en Jeroen Sercu gooiden roet in het eten en kostten ons zeker een overwinning. We kunnen enkel hopen dat Zwevezele zich mispakt tegen Kortrijk Sport. Het wordt bang afwachten voor ons.” (GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier