Opa Jean volgt Stan, de reboundman bij U16 BC Kortrijk Sport

Stan Seynhaeve en zijn opa Jean Vanwalleghem. (Foto SJK) © Santy Johan
Redactie KW

Grootvader Jean heeft een verleden in het liefhebbersvoetbal en later als scheidsrechter. Een van zijn negen kleinkinderen, Stan Seynhaeve, basket bij de U16 van BC Kortrijk Sport. Een kennismaking met twee sportievelingen met twee generaties verschil.

Jean Vanwalleghem (67) was jarenlang actief als voetballer. “Bij de liefhebbers speelde ik bij Gemeentepersoneel Wevelgem tot mijn 30ste ongeveer. Daarna was ik wel geïnteresseerd in een scheidsrechterscursus en het fluiten heb ik dan gedurende een 16-tal jaar met veel plezier gedaan. Je kreeg er wel een en ander naar je hoofd geslingerd, maar ik had er enkel problemen mee als ze na de match nog doorgingen. (lacht) Dat was een gezonde en toffe hobby. Nu beperk ik me tot wandelen. Soms wel tot 30 km, maar niet in clubverband.”

Daarnaast maak ik graag tijd vrij om een van de kleinkinderen te zien spelen. Ofwel Stan in het basket in Wevelgem of Kortrijk, ofwel naar het voetbal van zijn twee jongere broers. Sporten voor jonge gasten vind ik heel positief.”

Werken aan shot

Stan speelt bij de U16 van BC Kortrijk Sport onder leiding van Nils Vandewoestyne. “Het is mijn eerste seizoen bij Kortrijk, maar Milan Vandenberghe was me het jaar voordien al voorgegaan. Door het feit dat ik verschillende basketkampen deed in Kortrijk kende ik wel al de meeste spelers. De trainingen waren in het begin zwaar en qua niveau vind ik het intensiever dan in Wevelgem. Ik ben een van de grootste en dus de reboundman. Aan mijn shot is er nogal wat werk. Daar moet ik constanter in worden.”

“We spelen nu een goed seizoen met onze ploeg eerstejaars, maar mikken vooral op een nog veel beter resultaat volgend seizoen als tweedejaars. Dat we nu tegen sterke ploegen spelen, zien we als leerschool. Ik vind het tof dat mijn opa eens komt kijken. Het doet deugd dat hij zich amuseert. Hij leeft mee. Als sportliefhebber zegt hij dat zijn kleuren vooral blauw-zwart zijn, Club Brugge dus.” (SJK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier