Oostendenaar basket voor de Dominicaanse Republiek

Steven Verplancken ziet zijn toekomst in de States liggen.
Redactie KW

Op het Amerikaanse lampioenschap voor U18, dat momenteel in Canada gespeeld wordt, was ook een Oostendenaar actief. Steven Verplancken speelt er mee met de Dominicaanse Republiek. Hij heeft zowel de Belgische als de Dominicaanse nationaliteit en haalde zelfs de kwartfinale.

Het toernooi begon voor Verplancken met een affiche om u tegen te zeggen. De Dominicaanse Republiek speelde tegen de VS. Ze verloren in het slotquarter uiteindelijk nog met een ruime 105-73 na toch wel een goede wedstrijd. “We hadden nooit verwacht dat we zolang zouden meespelen”, vertelt Verplancken vanuit het Canadese Saint-Catherines. “Een positief resultaat in tegenstelling tot wat we verwacht hadden. We verloren dan weer onverwacht van Puerto Rico (108-94), maar namen vlot de maat van Panama (90-54). Tegen Puerto Rico lieten we het afweten, zelf moest ik toen ook veel meer hebben laten zien. De zege tegen Panama kwam er nadat we de koppen bij mekaar staken en ons herpakten.”

Later werden Verplancken en zijn teammakkers uitgeschakeld in de kwartfinale stegen Argentinië: 70-87. “Dé match van het jaar. Als we die wonnen, mochten we naar het WK U19 in China in 2019.”

Verplancken ziet zijn toekomst overigens in de States liggen. Het belangrijkste jaar om door te stoten naar de colleges komt er voor hem nu aan. “Ik ben blij met de stap die ik meer dan een jaar geleden richting Amerika zette. Maar mijn toekomst hangt voor een groot stuk af van wat er deze zomer gebeurt. Er zitten nu al wat coaches van collegeteams in de tribune hier in Canada, en ook bij zomerkampen in juli zullen die aanwezig zijn. Het wordt dus een heel belangrijke zomer, eentje die mijn leven voor goed kan veranderen. Ik hoop nog altijd om ergens een full scholarship te krijgen. Daarvoor trek ik volgend seizoen best naar een betere school, we zien wel wat er uit de bus komt.”

(BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier