Oostende wint thriller tegen Charleroi

Djordjevic bezorgde Oostende de overwinning. © BELGA

In de RTL-Spiroudôme scoorde Filou Oostende slechts vier driepunters, maar ze beslisten wel over winst en verlies. Titelfavoriet Spirou Charleroi slikte een 64-65-nederlaag tegen titelverdediger BC Oostende. De driepunter van Djordjevic besliste deze eerste klassieker van het seizoen.

Djordjevic (2) en Desiron (4) brachten Oostende 3-6 voorop, maar een 12-0-antwoord van Charleroi dwong Gjergja tot een time-out. Vijf punten op rij van de ingevallen Maric brachten Oostende opnieuw (15-11) in het spoor van de thuisploeg. Charleroi beëindigde het openingskwart met een 19-16-voorsprong.

In de veertiende minuut tekende Buza de aansluitingstreffer (21-20) aan. De wedstrijd werd steeds fysieker en agressiever. Een dunk, een bonus vrijworp en een one-man-fast-break van Fieler joegen de score naar 21-25. Libert driepunterde de Carolo’s terug voorop, maar Fieler en Maric gunden Oostende toch één puntje voorsprong aan de rust: 29-30. De 0 op 5 driepunters en de tien balverliezen waren halverwege het duel werkpunten voor Oostende. De thuisploeg haalde geen enkele offensieve rebound in de eerste helft neer.

In het derde kwart veegde Libert een 29-32-achterstand uit: 36-34. Lasisi (bom, tweepunter en bonusvrijworp) bracht met zes punten op rij Oostende 36-42 voorop. Het was de eerste Oostendse bom die vrijdagavond. Na 39-44 stuurde Hervelle zijn team naar 46-44 aan het halfuur. Diezelfde Hervelle, Libert en Ford beukten door naar 53-44 na anderhalve minuut in het vierde bedrijf. Oostende had een harde 14-0 geslikt. Een bom van Schwartz zette bij 55-51 een boeiende achtervolging in. De tweede bom van de gewezen Carolinger, nu in het shirt van Oostende, resulteerde in 59-56.

Bij een 62-60-achterstand miste Djurisic een bom. Maric voegde wel drie punten toe met een korf en bonusvrijworp na de vijfde fout van Hunt: 62-62 en nog 1’41” op de klok. Iets later kraakte Djurisic ook twee vrijworpen. Op 38 seconden van het eindesignaal kreeg Katic twee punten van de refs. Maric verdedigde goed op de gewezen Oostendenaar en raakte het netje, maar niet de bal. De refs beweerden dat de bal in dalende richting naar de korf was. Bij die 64-62-achterstand vuurde Djurisic, nochtans met Hervelle als bewaker, een beslissende bom binnen: 64-65. Nog 25 seconden en vijf tienden te spelen. Time-out voor Charleroi. Katic probeerde de zege te grijpen, maar zijn poging landde slecht. Schwartz plukte de terugkaatser.

Oostende en Bergen delen ook na drie speeldagen ongeslagen de leiderspositie.