Oostende wint in Bergen zijn elfde Supercup

In de Mons.arena won Filou Oostende de elfde Supercup uit zijn geschiedenis. © P.R.

Bergen had het thuisvoordeel voor deze Supercup-match bekomen en leek aan de rust bij 38-24 op weg naar een feestje.

Een beresterke Nikolic stuurde de thuisploeg snel naar 16-9. De ingevallen François overschreed in de zeventiende minuut bij 30-19 de grens van tien punten. Een onzorgvuldig Oostende keek aan de rust zelfs tegen een achterstand van veertien punten aan: 38-24.

Opvallende Nikolic

Djurisic en Maric scoorden toen enkel aan de vrijworplijn. Aan de overzijde vielen de superstats van Nikolic halverwege de Supercup op: 13 punten en 10 rebounds, een perfecte double-double.

In het derde kwart verhoogden de Zeekapiteins hun defensieve inspanningen. Bergen was compleet van de kook en kon zes minuten niet scoren. Meer zelfs, tussen minuut 21 en 35 tekenden de Borians amper zeven puntjes aan.

Oostende won verdiend

In de vierde periode had Djurisic met zes punten op rij Oostende meteen (43-45) vooropgebracht. Williams (vrijworpen) en Elias Lasisi (bom) dwongen na een 0-11-rush coach Goethals bij 43-50 tot een tweede time-out. Williams (15 punten, 5 rebounds en 1 assist) leidde zijn team naar 45-56.

Jones reageerde nog tot 50-56, maar Fieler en Djordjevic stopten die terugkeer. Oostende zette 19-39-cijfers neer in de tweede helft. Zo wijzigde de achterstand van 14 punten in een zege met 6 stuks: 57-63. Oostende won verdiend de elfde Supercup uit zijn clubgeschiedenis. Een knap resultaat, één week voor de seizoenstart.