Oostende lijdt zijn zwaarste nederlaag op bezoek bij Okapi Aalst

In het Forum van Aalst heeft BC Oostende zijn vijfde seizoensnederlaag geleden. Okapi Aalstar zorgde bovendien voor een dikke twintiger: 90-67.

Na een evenwichtig begin leidden de discipelen van coach Jean-Marc Jaumin met 22-18. Okapi kon zijn voorsprong in het tweede kwart (28-18 en 36-25) niet vasthouden. Aan de rust (44-41) was er niets beslist.In het derde bedrijf liep Okapi snel tot een verschil van tien punten uit. Dat verschil was iets ruimer aan het halfuur: 63-51.

De Zeekapiteins slaagden er niet in om nieuwe spanning in de match te blazen. Op vijfenhalve minuut van het einde keek BCO tegen een 75-56-achterstand aan. Charbascz had dat verschil van negentien punten op het bord gespijkerd. Dat was nog helemaal niet het maximum. Op 3’18” van het einde overschreed Channels de grens van twintig punten: 81-60. Channels (met een bom) en Taylor (met een lay-up) dikten nog aan tot 86-60-cijfers op 2’08” van de buzzer. Na een steal legde Schwartz de 90-67-eindstand vast.

Dit is meteen de zwaarste nederlaag van BC Oostende in de reguliere competitie. Zondagnamiddag haalde Schwartz de beste computerevaluatie van de Zeekapiteins: 12 punten, 4 rebounds en 2 assists. Myers (blessure aan de buikspieren) ontbrak nog steeds bij de Oostendenaars.

Volgend weekeinde speelt BC Oostende in het laatste back-to-back-weekeinde tweemaal tegen Antwerp Giants: vrijdag thuis en maandag in Antwerpen.