Oostende kan slechts drie kwarts in Leuven spelen

Dusan Djorjevic van Filou Oostende. © VDB

De eerste match van het tweede kwart van de competitie eindigde op een sisser voor Filou Oostende. Bij een 50-64-score na het derde bedrijf werd de match stopgezet.

Na het openingskwart viel het scorebord in de zaal van Leuven een eerste keer uit. Het probleem werd hersteld, maar het deed zich opnieuw een paar keer in het tweede quarter voor. Uiteindelijk had de laatste anderhalve minuut plaats met een handmatig bediend scorebord. De arenaspeaker deelde de tijdsaanduidingen mee. Tijdens de rust leek het probleem helemaal hersteld. Maar na het derde kwart viel het scorebord opnieuw uit: geen scores, geen chrono.

Blijkbaar haperde er iets in de verbinding tussen de computer aan de wedstrijdtafel en het scorebord. Omdat de verantwoordelijke voor deze techniek toen niet meer opnieuw wilde het toestel herstarten en alle gegevens opnieuw invoeren, zetten de refs Demuynck, Denis en Forthomme de wedstrijd stop.

Forfaitresultaat

Er is dus wel een match geweest, althans drie kwarts. Nadat Stith en Faye voor 4-0 zorgden, veegde Lasisi met een bom de Oostendse nul weg. Met driepunters van Fieler en Lasisi nam Oostende een 11-17-voorsprong in de zevende minuut. Van de 15-24-voorsprong bleven na tien minuten nog 18-24-cijfers over. Delalic en Vervoort hielpen Leuven Bears tot 28-30 naderen. Een bom van Lasisi legde de 36-45-rustscore vast. Elias Lasisi, jawel opnieuw hem, met een driepunter, inderdaad opnieuw zo’n afstandsshot, overschreed de tienpuntengrens bij 40-50.

Djurisic bracht Oostende met een lay-up 49-64 voorop en Despalier benutte één vrijworp: 50-64. Drie quarters gespeeld en daarna begaf het scorebord het opnieuw.

Heel waarschijnlijk zal de score van deze wedstrijd een 0-20-forfaitresultaat in het voordeel van Oostende worden. Diezelfde zaterdagavond verscheen op de website van de liga een extra-nederlaag voor zowel Oostende als Leuven Bears in de rangschikking. Dat is ongetwijfeld een storende fout op dit online-kanaal van de liga.