"Ook in belangrijke wedstrijden heb ik mijn job goed gedaan"

08/06/18 om 06:30 - Bijgewerkt op 07/06/18 om 12:04

Shooting guard en small forward Jean Salumu (27 jaar, 1,93 meter en 87 kilogram) is vijf jaar na zijn verkiezing tot Rookie van het Jaar niet alleen de Belgische Speler van het Jaar, maar ook de MVP van de competitie. Met tien insteken belichten we deze Belgian Lion die tien jaar geleden van Sint-Niklaas naar Oostende overstapte en vanaf zaterdag met de kustploeg strijdt voor een zevende landstitel op rij van BC Oostende. Voor Salumu zou het zijn zesde kampioenschap op rij zijn, want in 2012 speelde hij nog bij Leuven Bears.

1. Moeder Sabine

"In feite heeft Jean zijn mooie carrière wat te danken aan zijn moeder Sabine", verklapt sportief manager Philip Debaere. "Ik herinner mij nog haar telefoontje waarin ze me vroeg hoe ze Jean kon inschrijven in de basketschool en wat dit allemaal zou kosten voor het internaat en zo... Jean speelde op dat moment bij Sint-Niklase Condors. We lieten hem dan eens komen voor een try-out en we hebben hem meteen opgenomen in de basketschool. In Sint-Niklaas speelde hij toen vooral onder de korf, maar Jean-Marc Jaumin is toen meteen begonnen met de conversie naar de vleugelpositie."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!