Olympia Ruddervoorde bezig aan laatste matchen voor fusie met Oostkamp

Tycho Paepe
Redactie KW

Olympia Ruddervoorde One kende een mindere tweede seizoenshelft. In de heenronde stond Olympia lange tijd op de tweede en derde plaats, maar met nog twee wedstrijden te spelen staat het op de zevende plaats, nog net in de bovenste helft van het klassement. Afgelopen zondag speelde Ruddervoorde One zijn laatste thuiswedstrijd in de zwarte Olympia-uitrusting.

De laatste thuiswedstrijd van het seizoen was een derby tegen hekkensluiter Zedelgem One. Op zich zeker een haalbare kaart voor Olympia One, maar dat bleek halfweg de wedstrijd toch niet zo te zijn. “Onze eerste helft was bijzonder zwak”, antwoordt Tycho Paepe. “Met een 26-24-stand was het nodig dat onze coach ons even wakker schudde en we als een sterk collectief gingen spelen. Na de pauze lukte dat wel en konden we veel meer druk op Zedelgem zetten. Dat resulteerde in heel wat balverliezen van hen, waaruit wij telkens konden scoren. Daarnaast gingen onze driepunters in de tweede helft ook vlot binnen en zo konden we finaal toch een mooie prestatie neerzetten. We stuurden Zedelgem naar huis met een 75-42-score.”

“We verloren in de terugronde heel wat wedstrijden op een ongelukkige manier”, gaat Tycho verder. “Tegen Ieper verloren we bijvoorbeeld pas na twee verlengingen. Het verhaal van de fusie met Oostkamp heeft ook zeker zijn impact gehad op de ploeg. We kregen midden het seizoen te horen dat we verplicht moesten zakken naar derde provinciale indien Oostkamp geen ticket voor eerste provinciale kon bemachtigen. Dus ja, zoiets heeft wel zijn effect op een ploeg die al een hele tijd samenspeelt in tweede.”

“Mijn basketcarrière begon bij Oostkamp in de basketschool, maar al gauw was is actief in de verschillende jeugdreeksen. Het ging snel vooruit en dat kwam vooral doordat ik op jonge leeftijd al redelijk groot van gestalte was. Na vier seizoenen verhuisde ik naar Wevelgem en daarna Zwevezele om uiteindelijk terug in Oostkamp te belanden bij de U21. Op het moment dat ik de overstap moest maken naar de seniors kreeg ik te horen dat ik dat bij een andere ploeg zou moeten doen. Ik trok richting Zedelgem en daarna naar Ruddervoorde.”

“Volgend seizoen ga ik dus voor de derde keer in mijn carrière voor Oostkamp spelen. De fusie was onvermijdelijk, want het is voor provinciale ploegen een moeilijke opdracht om jeugdspelers aan te trekken. Het was niettemin een bittere pil om slikken als je te horen krijgt dat je mogelijks een reeks moet zakken volgens seizoen. Ondanks dit blijft de ploeg volgend seizoen samen en zullen we er het beste van maken”, besluit Tycho Paepe.

(BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier