Nipte thuisnederlaag voor KB Gistel Oostende

Luka Kotrulja was met 23 punten topschutter. © (Foto BV)

KB Gistel Oostende One verloor zondagmiddag nipt van Gembo Borgerhout: 82-87.

Omdat de Koninklijke Stallingen gesloten waren voor Wapenstilstand speelde KBGO in de Versluys Dôme.

In het eerste quarter gaven beide ploegen mekaar geen duimbreed toe. Het verschil bedroeg nooit meer dan enkele punten. Nu eens was het Gembo, dan weer Gistel Oostende dag vier puntjes uitliep. De bezoekers sloten het eerste kwart af bij 23-24 met een driepunter.

Kotrulja en Van der Vuurst de Vries stuwden KBGO naar 34-26. Een driepunter over en weer veranderde niets aan de kloof. Sam Lambrecht hield de voorsprong voor de thuisploeg met een driepunter op zeven punten (50-43) bij de rust.

In het derde quarter kwamen de bezoekers helemaal terug in de wedstrijd (59-61). Met een twee nieuwe bommen hield Sam Lambrecht zijn ploeg op het juiste spoor (67-65), maar alles was na een halfuur spelen te herdoen (67-67).

KBGO bleef tot 78-75 voorop, maar Gembo counterde gevat naar 78-83. Een time-out van coach Rotsaert had weinig effect. Gembo stond op 80-85 met nog amper een minuut te spelen. Dichter dan vijf puntjes kwam de thuisploeg niet meer.