Net geen century voor Melco Ieper tegen Fellow Ekeren

Spaens (foto) en Hazard deden de zaal rechtstaan na mooie driepunters. © VDB

Melco Ieper won voor de vierde keer op rij. Nu ging Fellow Ekeren voor de bijl, de Ieperlingen wonnen op hun Ladies Night met 99-60.

Reeds in de aanvangsfase van de wedstrijd was het duidelijk dat Melco de aanwezige vrouwelijke fans wou verwennen. Na het eerste quarter werd een kloof van 11 punten geslagen 27-16. In het tweede quarter werd dat verschil zelfs 21 punten, 26-5. Spaens en Hazard deden de zaal rechtstaan na mooie driepunters.

In het derde quarter kwam Ekeren wat meer in de wedstrijd. Ieper had dan wel een comfortabele voorsprong, het deed toch pijn om dit derde quarter te verliezen, 16-24. Het gaspedaal werd dan de laatste 10 minuten nog eens ingedrukt. Uitblinker Hazard plaatste binnen de minuut een driepunter en scoorde aansluitend een tweepunter. Ieper was vertrokken voor de 100 punten maar strandde op 99, dat punt werd op vrijworp gescoord door Schepens.