Nemanja Djurisic vervangt Kamari Murphy bij BC Oostende

Nemanja Djurisic speelde vorig seizoen tegen Bonn, dat het opnam tegen BCO in de Champions League. © BELGAIMAGE
Redactie KW

BC Oostende heeft een akkoord voor één seizoen bereikt met de Montenegrijnse international Nemanja Djurisic, een power-forward (26, 2m06).

De Amerikaan Kamari Murphy liep vlak voor afreizen naar Oostende een ernstige schouderblessure op die hem minstens twee maanden aan de kant zou houden. Na rijp beraad besliste BCO om een vervanger te zoeken. Uiteindelijk bereikte Oostende een akkoord met de 26-jarige Montenegrijnse international Nemanja Djurisic.

Deze 2m06 grote power-forward genoot zijn opleiding bij de University of Georgia (NCAA) en hij zette zijn eerste professionele stappen in Europa bij het Poolse Stelmet Zielona Gora waarmee hij twee seizoenen op rij kampioen werd en tevens ervaring opdeed in zowel Euroleague als Champions league. Vorig seizoen verdedigde Djurisic de kleuren van Bonn waarmee hij ook in de Champions League tegen Oostende baskette.

“Djurisic is een atletische allround power-forward die zowel vanop afstand als onder doel gevaarlijk is”, zegt sportief manager Philip Debaere.

(P.R.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier