Na moeilijke start toch mooie zege voor Melco Ieper tegen Ninane: 73-64

Robin Mestdagh van Melco Ieper. © VDB

Melco ontmoette zaterdagavond met Ninane de hekkensluiter uit Top Divsion Men 1. Het werd een moeilijke zege voor de Ieperlingen die pas vorm kreeg op het einde van het derde quarter.

Leemans plaatste Melco Ieper binnen de minuut op 4-0. Ook Ninane was van bij de start goed bij schot en zat de daaropvolgende minuut ook aan 4 punten. De wedstrijd bleef het eerste quarter gelijk opgaan: 18-18 op 20 seconden voor affluiten. Uiteindelijk maakte Debrock er 19-18 van. Schepens, Dobbelaere en Debrock brachten Melco in het tweede quarter 5 punten voor, maar het was Ninane die daarna de wedstrijd in handen nam en tot 26-31 uitliep.

Melco probeerde de achterstand weg te werken, maar ging de rust in met 32-36. In de derde periode kon Melco maar na 5 minuten opnieuw op gelijke hoogte komen tot 39-39. Mestdagh nam daarna vijf punten voor zijn rekening, maar dat kon Ninane niet weerhouden om terug te vechten: 44-44. Opnieuw was het Mestdagh die Melco op voorsprong bracht: 48-45. Dobbelaere, Spaens en Devacht brachten Melco vervolgens op een mooie 56-48. Schepens bezorgde Melco zelfs een 10-punten voorsprong om aan het vierde quarter te beginnen: 58-48. Ninane was dan heel even uit de wedstrijd, maar kwam andermaal opzetten en zo zag Melco de score 66-61 verschijnen op twee minuten van het einde. Mestdagh gaf Ninane met twee vrijworpen uiteindelijk de doodsteek. Spaens bezorgde Melco met twee vrijworpen en een driepunter de overwinning: 73-64.