Mooie overwinning voor Melco Ieper op Neufchateau

Kjell Devacht scoorde in de slotminuut nog een driepunter. © Bart

Melco Ieper speelde op verplaatsing bij SFS BCCA Neufchateau. Vanuit de provincie Luxemburg keerde de ploeg terug met een mooie overwinning: 72-94.

Na vier minuten in de wedstrijd kon Mestdagh zijn ploeg op een 4-10-voorsprong shotten. Binnen de minuut kon Neufchateau nog milderen tot 7-10, maar dan stond geen maat meer op de Ieperlingen. Na het eerste quarter reeds bouwde Melco Ieper een voorsprong uit van 17 punten, 11-28.

Neufchateau, de derde laatste in de stand, probeert in het tweede quarter de achterstand weg te werken. Melco blijft echter alles onder controle houden, wint wel maar nipt het tweede quarter, 21-22.

Melco komt heel gedreven uit de kleedkamer en loopt na onder meer twee driepunters van Mestdagh verder uit, 37-63 na vijf minuten in het derde quarter. De laatste vijf minuten neemt Melco wat gas terug en scoort de ploeg maar 7 punten meer, 50-70. Vandermeersch mist in het vierde quarter twee driepunters, maar Melco kan wel de voorsprong uitbouwen tot 61-84. Devacht scoorde in de slotminuut nog een driepunter en legde zo de eindstand vast, 72-94.