Melco zwaar in het verlies bij Hubo Limburg United

Melco Ieper : Robin Spaens foto VDB / BART VANDENBROUCKE © VDB

Melco speelde dit weekend uit bij Hubo Limburg United. Net als Melco een ploeg die bij de beste acht in het klassement staat, Melco zesde, Hubo Limburg United zevende. Melco ging in Limburg zwaar verliezen met 101-88.

De wedstrijd begon gelijkopgaand met Dobbelaere die na vijf minuten Ieper voor het eerst op voorsprong kon brengen (10-13). Ieper was maar kort aan zet, want na het eerste quarters stonden ze met liefst 9 punten in het krijt: 28-19.

Ook in het tweede quarter bleef Ieper achter de feiten lopen. Spaens kan ondanks een lay up en een driepunter de achterstand niet meteen kleiner maken 45-32. Met een achterstand van 13 punten ging Melco de rust in: 58-45

Spaens scoortde de eerste punten in het derde quarter maar het bleek een doekje tegen het bloeden; de thuisploeg bouwde de voorsprong verder uit: 73-52. Pas in de slotfase kon Melco Ieper na punten van Spaens, Schepens en Dherk de blamage van 20 punten vermijden. Uiteindelijk verloren de Ieperlingen met 101-88.