Melco Ieper verliest in Melsele

Stan Leemans opende de score maar zag zijn team Melco Ieper toch verliezen in Melsele. © VDB

Met de Beker van Vlaanderen haalde Melco Ieper voor dit seizoen een eerste prijs binnen. Ondertussen is de ploeg ook al zeker van een plaats in de play-offs. Daar een tweede plaats behalen is de doelstelling. Door een nederlaag op Melsele met 76-66 worden de laatste twee wedstrijden van de reguliere competitie nog bepalend voor die tweede plaats.

Leemans opende de score in de wedstrijd met een lay up, Melco was in het eerste quarter de evenknie van de thuisploeg: 16-14. In het begin van het tweede quarter loopt Melsele uit maar ondanks een aantal slordigheden en missers van de Ieperlingen kan Spaens met een tweepunter Ieper op voorsprong shotten: 28-29. Spaens blijft ook daarna makkelijk scoren en brengt zo Melco op 33-33. Na de rust kan Melco nog gelijke tred houden tot aan de eerste vijf minuten van het derde quarter (42-41) maar krijgt dan een ferme tik die het niet meer te boven zal komen. Het vierde quarter wordt gestart: 58-49. Mestdagh kan Melco nog tot op drie punten brengen maar dan is de kous af voor de Ieperlingen: 76-66.