Melco Ieper naar halve finale Beker van Vlaanderen

Robin Spaens speelde zich in de kijker met 21 punten. © a-Bart
Redactie KW

Melco speelde op op verplaatsing bij Latem De Pinte, een ploeg uit Top Division Men 2 en onder leiding van voormalig Melcospeler Kenneth Desloovere, de kwartfinale van de beker van Vlaanderen.

De Ieperlingen wonnen met 72-74 en spelen zo de halve finale. De tegenstander wordt Gent Hawks of Gembo Borgerhout, die wedstrijd wordt op dinsdag 9 januari gespeeld.

Door het klasseverschil keek Melco van bij de start tegen een achterstand van 5 punten aan. Die werd tegen de rust nog niet weggewerkt. 41-37. Na de rust dan duwde Melco het gaspedaal wat dieper in om zich zo te plaatsen. Het was wel wachten tot het laatste quarter om de zege binnen te halen. Robin Spaens speelde zich in de kijker met 21 punten.

De Beker van Vlaanderen is geen doel op zich voor de club. Voorzitter Bart Bauters spreekt, ondanks de huidige vierde plaats, over een play-offplaats in de competitie. “Het belangrijkste is echter dat het team dit seizoen goed basketbal brengt, dat de supporters kan bekoren. Waarmee het contrast met het minder goede vorige seizoen meteen duidelijk is.”

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier