Melco Ieper moet belle spelen

Kapitein Kjell Devacht moeten een derde keer Gent Hawks partij geven. © (Foto VDB)
Redactie KW

Melco Ieper kon zich met een tweede zege tegen Gent Hawks plaatsen voor de halve finales van de play-offs. Dat gebeurde niet. Ieper verloor in eigen huis met 62-69 en nu is het wachten tot dinsdag.

Spaens miste in de aanvangsseconde dan wel een driepunter, Dobbelaere scoorde daarna vlot de eerste twee punten voor Melco en zette meteen ook zo de toon voor het eerste quarter, door Melco gewonnen met 19-15. Bij de start van het tweede quarter werd die voorsprong zelfs 5 punten dankzij Hazard. Halverwege de tweede periode kwam Gent terug tot 1 punt 22-21. Dan zette Devos met twee korven Melco andermaal op voorsprong maar Gent vechtte terug: 28-28. Dobbelaere en Schepens lieten Melco dan rusten met een voorsprong van 1 punt: 34-33.

Na de herneming was het Ieperling Robin Mestdagh die zorgde voor sensatie: met twee opeenvolgende driepunters bracht hij Gent Hawks op voorsprong: 37-39. Daarna ging de score op en af maar kreeg Melco de doodsteek (47-52). Melco moest dan voluit aan de bak om zich alsnog te plaatsen met een tweede zege maar stond al vlug 7 punten achter en dat bleef ook zo op 5 minuten van het einde. Met 62-69 als eindstand volgt nu dinsdag een beslissende wedstrijd in Gent.

(DM – Foto VDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier