Melco Ieper boekt logische zege tegen Antwerp Giants

Alexander Schepens begon op de bank, maar was goed voor 9 Ieperse punten. © foto BV

Melco Ieper One heeft een logische zege geboekt tegen het jeugdigde Antwerp Giants Two. Het werd 71-43.

De troepen van coach Bruce Minne openden de partij dankzij korven van vier verschillende spelers naar 8-0. Ieper liep tot 19-9 uit, de Giants sloten het eerste quarter af met een driepunter (19-12).

Schepens zorgde pas na meer dan twee minuten in de tweede periode voor de eerste korf. Antwerpen domineerde niet, maar kwam wel terug tot 21-18. Vier minuten lang scoorde Melco geen enkel punt. Een bom van Vandermeersch bracht weer wat vuur in de partij en Melco ging met elf punten voorsprong de rust in (33-22).

Halfweg het derde quarter zette Spaens met een driepunter de 40-23 tussenstand op het bord. Spaens zorgde voor de twintiger en stuwde zijn ploeg naar 56-28 op het einde van het derde quarter. De jonge garde van de eersteklasser gaf echter niet op en vocht voor elke bal. Ieper controleerde de partij en behaalde een al bij al vlotte en ook logische overwinning.