Matig BM Waregem onderuit tegen Charleroi

Thierry Marien kon de nederlaag niet vermijden. © foto ELD

In Top Division Men 1 verloor Bent Merkschoenen Waregem in eigen huis van Proximus Spirou Basket Charleroi. Na een zwakke partij werd het 48-61.

Waregem, dat het nog drie weken moet stellen zonder de geblesseerde Lars De Lepeleire, begon aarzelend aan de partij: 9-15. De bezoekers profiteerden niet optimaal: 13-17 na 10 minuten. BM herstelde het evenwicht (26-25) maar kwam nadien nog amper tot scoren voor de rust. Spirou deed dat wel en ging de kleedkamer in met een bonus van 9 punten: 26-35. Na de koffie bleef Waregem in het zelfde bedje ziek. Toen ook het scheidsrechterlijk duo geen beter niveau haalde bouwden de Walen hun voorsprong uit tot 22 punten: 31-53.

Via het duo Van Vooren – Guillemyn werd nog gemilderd tot 38-55 na 30 minuten. In de slotperiode zette Waregem nog alles op alles. Twee bommen op rij van Thierry Marien brachten de stand op 46-56 met nog vijf minuten op de klok. Charleroi bleek niet onder de indruk en hield makkelijk stand. BM scoorde nog amper twee punten. Eindstand 48-61.