Marnick Kestemont wordt coach van Wikings Kortrijk

Marnick Kestemont. (Foto KDS)
Redactie KW

Marnick Kestemont zou volgend seizoen als speler bij eersteprovincialer KBBC Wikings Kortrijk, maar hij wordt er nu ook trainer in opvolging van Jeroen Debaveye, die naar Kortrijk Sport One trekt.

De van origine Oost-Vlaming heeft een rijk verleden in het basketbalwereldje. Begonnen bij Olympia Denderleeuw op 11-jarige leeftijd in het seizoen 1984-1985 en na een tussenstop van één seizoen bij zowel Okapi Aalst als BBC Aartselaar verkaste Kestemont in 2000 naar West-Vlaanderen. Hij speelde zeven seizoen bij Waregem en zes seizoenen bij Melco Ieper. In 2013 ging het naar Olbak Bissegem waar hij, na de fusie met BT Kortrijk, in totaal vier seizoenen actief was. Dit seizoen speelde de vleugelspeler bij Haantjes Oudenaarde in eerste landelijke.

Sterke man bij Wikings, Karel Cambien, was verheugd het nieuws te kunnen verspreiden. “Met Marnick komt iemand met veel ervaring naar de club. Hij is ook een heel bekende persoonlijkheid in het West-Vlaamse basketbalwereldje. Een aantal seizoenen geleden maakte hij bovendien ook al eens de combinatie tussen speler en coach bij K-BTK. Vooral zijn enorme motivatie om hier bij ons aan de slag te gaan, gaf de doorslag. We zijn momenteel bezig met een aantal sollicitaties om de post van assistent-coach in te vullen. Dit zal gebeuren in samenspraak met onze nieuwe coach.” (BWL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier