Marie De Clerck neemt deze zomer de leiding van BC Filou Oostende over

15/03/19 om 07:20 - Bijgewerkt om 07:30

Na dertien (!) prijzen op rij verloor BC Filou Oostende de bekerfinale van Antwerp Giants. Breekt er een nieuw tijdperk aan? In de bestuurskamer alvast wel. Binnen vier maanden neemt Marie De Clerck over van general manager Marijke Schaepelinck. De Wevelgemse gunt ons een eerste blik in haar toekomstplannen. "Iedere club heeft het moeilijk om vrijwilligers te vinden. Als enige professionele ploeg van de provincie moeten wij daar een rol in spelen. Dat is onze plicht."

"Al twee maanden heb ik niet het gevoel dat ik werk. Dagelijks professioneel met je passie bezig zijn: dat is toch niet werken?" Marie De Clerck (43) is sinds 1 januari general manager-in-opleiding bij BC Filou Oostende. Nog een half jaar loopt ze mee met Marijke Schaepelinck, om vanaf 1 juli het heft helemaal in handen te krijgen. Een job die uit de lucht kwam vallen, zegt. Ze. "Toen mijn job als marketingverantwoordelijke bij de Antwerp Management School eindigde, solliciteerde ik in Oostende voor een functie bij het Economisch Huis, dat alle economische initiatieven in de stad bundelt. Na al die jaren had ik het marketingverhaal wel gezien. Ik wilde meer managen. Een team en een project leiden: ik merk dat ik daar energie van krijg. Ik zat bij de laatste twee kandidaten, maar de job ging naar iemand intern. Maar in de raad van bestuur zat BCO-voorzitter Johan Verborgh. Hij zag mijn cv passeren en vond me een geschikte kandidaat om Marijke op te volgen. Toen het voorstel kwam, twijfelde ik even. Johan Vande Lanotte zit ook in de club verweven, het is ook zijn grote passie. Zullen de mensen niet denken dat dit politiek geregeld is? Kreeg ik deze job omdat ik 'de dochter van' ben? Dat wilde ik niet. Na een aantal gesprekken met de club merkte ik dat het geen issue is."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!